BOEDAPEST - Felipe Massa heeft maandag voor het eerst gepraat over zijn ongeluk tijdens de Grote Prijs van Hongarije. De Braziliaanse Formule 1-coureur zegt zich niets meer te kunnen herinneren.

"Ze hebben me verteld dat ik mijn bewustzijn heb verloren. Ik kan me alleen herinneren dat ik wakker werd in het ziekenhuis. Ik weet niets meer van het ongeluk", vertelt Massa.

"Dat voelt vreemd. Ik weet precies wat er gebeurd is, dat ik geraakt ben door een veer van Ruben's auto. Ik weet dat er iets gebeurd is, maar ik heb niets gevoeld."

Verder geeft de coureur aan dat hij zich wel beter voelt dan wanneer hij voor het eerst wakker werd. "Ik hoop dat ik zo snel mogelijk weer achter het stuur van een Ferrari zit."

Schumacher

De Formule 1-coureur wordt tijdelijk vervangen door Michael Schumacher. Massa vindt de Duitser de beste vervanger die hij zich kan wensen. ''Hij is geweldig." Schumacher is met zeven wereldtitels recordhouder in de Formule 1. Hij stopte drie jaar geleden.

''Hij weet wat winnen en wat racen is. Het is de beste keuze om de auto aan zo een fantastisch mens over te dragen'', aldus Massa in een door renstal Ferrari naar buiten gebracht interview. (video)

Zware crash

Massa lag negen dagen in het hospitaal als gevolg van een zware crash tijdens de kwalificatie van de Grote Prijs van Hongarije. Een metalen veer schoot los van de bolide van Rubens Barrichello en raakte de helm van Massa.

De 28-jarige coureur reed vervolgens op volle snelheid zijn Ferrari tegen een bandenstapel. Hij liep een schedelbreuk en een hersenschudding op en werd enkele dagen kunsmatig in coma gehouden.