MELBOURNE - De Grote Prijs van Australië staat volgend jaar maart gewoon op de kalender van de Formule 1. De wedstrijdorganisatie bevestigde maandag dat de race in 2010 doorgaat op circuit Albert Park.

Directeur Ron Walker dreigde eerder de race in Melbourne te schrappen wegens de controverse tussen de formule 1-renstallen en de internationale autoportfederatie FIA.

Hij ziet af van die stap nu de FIA en de FOTA, de overkoepelende associatie van de teams, alsnog een akkoord hebben bereikt. In Parijs is vrijdag de nieuwe Concorde-overeenkomst getekend.

Twaalf teams zijn het eens met nieuwe sportieve en technische regels, budgetafspraken en de inkomstenverdeling voor de komende drie jaar.

BMW Sauber

Alleen BMW Sauber, dat heeft aangekondigd uit de Formule 1 te stappen, heeft niet getekend. De nieuwe teams Manor Grand Prix, Camos Meta en US F1 hebben wel de afspraken onderschreven.

Het akkoord liet lang op zich wachten. De afgelopen weken ruzieden de teams en de FIA voortdurend over kostenbesparingen en technische regels in de peperdure koningsklasse van de autosport.

Onder aanvoering van de gevestigde renstallen Ferrari, McLaren en Renault dreigden de teams uit de Formule 1 te stappen en een eigen serie te beginnen. Die dreiging is met het tekenen van de Concorde-overeenkomst definitief weg.