AMSTERDAM - Klaas-Jan Huntelaar en Rafael van der Vaart hoeven bij Real Madrid niet meer te rekenen op een rugnummer.

Dat zei Jack van Gelder zondagavond in Studio Voetbal. Het Nederlandse duo is overbodig in Madrid na de toekomst van een waslijst aan sterspelers.

Vooral Van der Vaart, die afgelopen week openlijk flirtte met zijn vorige werkgever HSV, heeft als aanvallende middenvelder met de komst van spelers als Cristiano Ronaldo, Kaká en Karim Benzema veel concurrentie gekregen.

Ajax

Volgens Van Gelder is er nog een kleine kans dat Huntelaar terugkeert bij Ajax. Mocht de speler tegen het sluiten van de transfermarkt niet vertrokken zijn uit Madrid, dan is het mogelijk dat 'De Koninklijke' een deel van zijn salaris betaalt terwijl hij op huurbasis in Amsterdam actief is.

De Amsterdamse voorzitter Uri Coronel sprak dat gerucht eerder al tegen. Hij verklaarde dat het salaris van Huntelaar in Madrid een te hoog obstakel zou zijn.

Daarnaast kan Ajax nog een aardig bedrag verwachten mocht Real er toch inslagen Huntelaar voor het sluiten van de markt te verkopen.

Sneijder

Wesley Sneijder weet niets van een transfer naar Internazionale. Dat zegt zijn zaakwaarnemer Søren Lerby maandag in AD Sportwereld. De Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport schreef zondag over een akkoord tussen Real Madrid en Inter. "Wij hebben van Real Madrid altijd begrepen dat Wesley niet weg mag", aldus Lerby.

"Sneijder is een heel goede speler voor Real Madrid", zei trainer Manuel Pellegrini vorige maand. "We proberen hem hier te houden." Al sinds het einde van vorig seizoen doen geruchten de ronde over het gedwongen vertrek van de Nederlanders bij Real. Rafael van der Vaart gaf onlangs aan de club graag te willen verlaten.