BOEDAPEST - Autocoureur Felipe Massa heeft maandagmorgen, negen dagen na zijn zware crash tijdens de kwalificatie van de Grote Prijs van Hongarije, het ziekenhuis in Boedapest verlaten.

De Braziliaanse Formule 1-coureur van Ferrari stapte op het vliegveld van de Hongaarse hoofdstad in zijn privéjet en zal terugkeren naar zijn vaderland.

De 28-jarige Massa liep op 25 juli onder meer een schedelbreuk en een hersenschudding op bij het ongeval op de Hungaroring.

Een onderdeel schoot los van de bolide van Rubens Barrichello en raakte de helm van Massa. De coureur reed vervolgens op volle snelheid tegen een bandenstapel. Hij werd enkele dagen kunstmatig in coma gehouden.

Medische tests

Massa werd vergezeld van zijn vrouw Rafaela en zijn lijfarts Dino Altman. De coureur zal in Sao Paulo in Brazilië nog de nodige medische tests ondergaan, maar hoeft niet meer in het ziekenhuis te worden opgenomen.

De Duitser Michael Schumacher, zevenvoudig wereldkampioen Formule 1, is bereid gevonden het stoeltje van Massa bij Ferrari tijdelijk over te nemen.