Alle ogen op Been in De Kuip

AMSTERDAM - Tijdens de seizoensouverture van Feyenoord tegen NEC zullen alle ogen gericht zijn op Mario Been. De voormalige trainer van de Nijmegenaren begint zondagmiddag aan zijn eerste officiële wedstrijd voor Feyenoord.

Daarin lijkt Been een beroep te gaan doen op Ron Vlaar. De verdediger, die lange tijd met een blessure aan zijn knie kampte, maakt na een afwezigheid van bijna twee jaar in de eredivisie zijn rentree op het hoogste niveau.

Ajax

In Groningen begint Ajax aan het seizoen met een lastige uitwedstrijd tegen de plaatselijke FC. Martin Jol start met Dennis Rommedahl op de flank aan zijn eerste eredivisiewedstrijd als eindverantwoordelijke bij de Amsterdammers.

De nieuwe trainer heeft zich meteen laten gelden bij de hoofdstedelijke club. De Spaanse routinier Oleguer maakt in Groningen geen deel uit van de selectie. Ron Jans kan tegen Ajax geen beroep doen op de Zweedse middenvelder Petter Andersson.

PSV

Ook PSV begint met een nieuw gezicht op de bank aan het seizoen. Fred Rutten kent echter geen personele problemen. Zijn selectie bleef bijna volledig intact en kreeg met ondermeer Orlando Engelaar een duidelijke kwaliteitsinjectie.

De, samen met zijn trainer, overgekomen speler van Schalke 04 zal tegen VVV-Venlo in de basis beginnen. De vierde wedstrijd die zondag op het programma staat, gaat tussen ADO Den Haag en NAC Breda.
 

Gedegradeerde clubs in Europa

Gedegradeerde clubs in Europa
Een overzicht van de gepromoveerde en gedegradeerde clubs in Europese topcompetities.
Tip de redactie