SAN SEBASTIAN - Wielrenner Carlos Barredo heeft zaterdag de 29e editie van de Clásica San Sebastian gewonnen.

De Spanjaard van Quick Step klopte na 237 kilometer in de stromende regen zijn medevluchter Roman Kreuziger in de sprint.

Het tweetal had een kleine voorsprong op het peloton, waarin veel toonaangevende renners een week na het slot van de Ronde van Frankrijk ontbraken.

Ontsnapping

De 28-jarige Barredo, geboren in Oviedo, onstnapte samen met zijn landgenoot Sanchez in de afdaling van de Arkala, de laatste berg van de Spaanse klassieker.

Het drietal kreeg 3 kilometer voor de finish gezelschap van Kreuziger, Kim Kirchen en Pierrick Fédrigo. Barredo reed uiteindelijk samen met Kreuziger naar streep.

De Spanjaard was duidelijk de betere sprinter van het tweetal. De Fransman Mickaël Delage won zeven seconden later de sprint van het peloton.

Valverde

Barredo is de opvolger van Alejandro Valverde, die niet aan de Ronde van Frankrijk mocht deelnemen. De Tour deed dit jaar ook Italië aan en daar mag Valverde niet fietsen.

De winnaar van vorig jaar begon opnieuw als topfavoriet aan de 29e editie van de Clásica San Sebastian.

Hij eindigde echter teleurstellend als zeventiende. Sebastian Langeveld, met een twaalfde positie de beste Nederlander, hield Valverde nog achter zich.

Contador

Tour-winnaar Alberto Contador en Lance Armstrong ontbraken in San Sebastian. Luxemburger Andy Schleck stapte al snel af in de stromende regen.

Ook Jurgen van den Broeck, de beste Belg tijdens de Ronde van Frankrijk, haalde de finish niet.