BOEDAPEST - Formule 1-coureur Felipe Massa mag binnen afzienbare tijd het ziekenhuis in Boedapest verlaten. Dat heeft zijn arts Dino Altman zaterdag bekendgemaakt. ''Wij denken dat hij maandag het vliegtuig terug naar Brazilië kan nemen'', liet de privédokter weten.

Volgens Altman gaat het steeds beter met Massa, die vorige week zaterdag een zware crash beleefde met zijn Ferrari tijdens de kwalificatietraining voor de Grote Prijs van Hongarije. De Zuid-Amerikaan ontwaakte na twee dagen uit een kunstmatige coma.

''Alles gaat de goede kant op met hem. Hij loopt alweer door de gangen van het ziekenhuis. Felipe wil heel graag naar huis. Dat geeft aan dat hij zich weer goed voelt.''

Schumacher

Massa kreeg zaterdagochtend bezoek van zijn voormalige teamgenoot en racevriend Michael Schumacher. De zevenvoudige wereldkampioen wil bij Ferrari het seizoen afmaken als vervanger van de Braziliaan.

De 40-jarige Duitser moet nog wel enkele medische tests ondergaan. Zonder de media te woord te staan, verliet Schumacher na zijn gesprek met Massa het ziekenhuis.