SINT-PETERSBURG (ANP) - Zenit Sint-Petersburg presenteerde vrijdag in de Italiaanse middenvelder Alessandro Rosina een nieuwe aanwinst voor de selectie van trainer Dick Advocaat. De Nederlandse oefenmeester was echter allerminst blij met de jongste aankoop.

 ''Ik heb de club gezegd dat we twee of drie topspitsen nodig hebben, maar in plaats daarvan halen ze Rosina'', sprak Advocaat teleurgesteld.

De Hagenaar wees met een beschuldigende vinger naar Igor Kornejev. De voormalig speler van onder meer Feyenoord en FC Barcelona werd onlangs aangesteld als sportief directeur van Zenit.

Laatste seizoen

''Hij is nog geen week in dienst bij de club en doet al dingen zonder daarover met mij te overleggen'', brieste Advocaat. ''Wil hij misschien de nieuwe trainer worden van Zenit?''

Advocaat is bezig aan zijn laatste seizoen in Rusland. Op 1 januari begint zijn dienstverband bij de Belgische voetbalbond.

''Ik weet nu echt niet wat ik moet doen'', zei Advocaat. ''Ik ben namelijk nog nooit in de situatie beland dat een speler is aangetrokken tegen mijn wens in.'' De Nederlander won met Zenit in 2008 de UEFA Cup en de Europese Supercup.