ALKMAAR - AZ-trainer Ronald Koeman kan voor de openingswedstrijd tegen Heracles Almelo, zaterdag in Twente, naar hartelust zijn spelers uitkiezen. Zijn selectie van 24 man kent blessures noch schorsingen.

''Iedereen is fit'', meldde Koeman op de website van de titelverdediger. ''In dat opzicht heeft de medische staf goed werk verricht. Tijdens het trainingskamp in Zeeland hebben we heel hard getraind. De laatste twee weken hebben we wat gas terug genomen.

ÄZ won afgelopen zaterdag met enig machtsvertoon de Johan Cruijff Schaal. De Alkmaarse ploeg versloeg SC Heerenveen in de Arena met klinkende cijfers (5-1). Koeman blikte vrijdag nog even terug op dat duel en toonde zich met de uitvoering niet helemaal tevreden.

Verbeterd

''We hebben ons in de afgelopen serie wedstrijden duidelijk verbeterd, al gaven we ook tegen Heerenveen nog teveel weg. Zij zijn drie á vier keer alleen voor onze keeper gekomen. Dat is te veel.''

Koeman en zijn staf hebben zich terdege voorbereid op de uitwedstrijd tegen Heracles. De AZ-selectie trainde de afgelopen week drie keer op het kunstgrasveld van Alcmaria Victrix om aan de speciale ondergrond in het Almelose stadion te wennen.

Globaal beeld

Ook liet Koeman de eerste tegenstander twee keer bekijken in oefenwedstrijden. ''We hebben een globaal beeld van hoe ze spelen. Het team is op een paar posities veranderd en ze hebben een andere trainer.''

Als trainer van PSV speelde Koeman ook eens de eerste competitiewedstrijd in Almelo. ''Het stond toen geloof ik tot de 84e minuut nog 0-0. Uiteindelijk hebben we nog met 0-2 gewonnen. Het is, als zij thuis spelen, dus geen makkelijke tegenstander.