PARIJS - Alberto Contador voelt er niets voor om bij Astana te blijven. De winnaar van de Ronde van Frankrijk heeft een lucratief aanbod van de wielerploeg uit Kazachstan om zijn contract tussentijds met vier jaar te verlengen, naast zich neergelegd.

Dat heeft zijn broer en zaakwaarnemer Fran Contador tegenover de Franse sportkrant L'Equipe gezegd. Het huidige contract van Contador bij Astana loopt tot en met volgend jaar.

''Ik heb Astana laten weten dat we niet op het aanbod ingaan en dat de toekomst van Alberto niet afhankelijk is van geld'', aldus Fran Contador in L'Equipe. ''We kijken momenteel naar zijn toekomst. We willen rust.''

Armstrong

Contador won op indrukwekkende wijze de Tour, maar zijn moeizame relatie met teamgenoot Amerikaan Lance Armstrong, die derde werd in de Tour, kostte de Spaanse wielrenner veel kracht.

Armstrong heeft al aangegeven volgend seizoen met een nieuw team het peloton te betreden. De Amerikaan, die dit seizoen zijn rentree maakte, kreeg veel steun van teambaas Johan Bruyneel.

Gecompliceerd

''Dit seizoen hadden we Bruyneel aan de ene kant, de directie in Kazachstan aan de andere kant en Alberto er tussenin zonder dat we wisten wat er allemaal precies speelde. We hebben niets tegen de mensen uit Kazachstan, maar de zaken zijn momenteel te gecompliceerd voor ons. We zoeken naar een oplossing voor het nog een jaar lopende contract van Alberto'', aldus zijn broer.