BAD NAUHEIM - Michael Schumacher ondergaat de komende dagen uitgebreide tests om te zien of hij klaar is voor een rentree in de Formule 1.

De 40-jarige Schumacher wil bij de renstal van Ferrari de laatste races van het seizoen het stoeltje overnemen van Felipe Massa.

De Braziliaan liep afgelopen weekeinde bij een zware crash een schedelbreuk en hersenschudding op en is daardoor voorlopig uitgeschakeld.

Peil werkt al negen jaar samen met Schumacher, die woensdag zijn tijdelijke terugkeer in de Formule 1 aankondigde. De sportarts verwacht geen problemen bij de fysieke tests van de Duitser.

Conditie

Schumacher heeft zijn conditie volgens Peil sinds zijn afscheid drie jaar geleden goed onderhouden. ''Als hij de afgelopen maanden niet zo hard had gewerkt, was dit alles niet mogelijk geweest'', stelde de arts.

De zevenvoudig wereldkampioen in de koningsklasse van de autosport wil op 23 augustus zijn rentree maken bij de Grote Prijs van Europa op het circuit van Valencia.

Vanwege het testverbod mag Schumacher niet eerder in de Ferrari F60 stappen. Volgens de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport gaat de Duitser in de simulator aan de slag om weer enigszins gevoel te krijgen met de auto.

Superlicentie

Volgens de internationale automobielfederatie FIA hoeft Schumacher zich geen zorgen te maken over het verkrijgen van een zogenoemde superlicentie, noodzakelijk om achter het stuur van een Formule 1-auto te mogen kruipen.

De regels schrijven voor dat een coureur die in de afgelopen drie jaar aan minimaal vijftien Grand Prix' heeft meegedaan een licentie krijgt. Schumacher stond in zijn afscheidsjaar 2006 aan de start bij achttien races.

De Duitse motorsportbond DMSB heeft inmiddels bij de FIA formeel de aanvraag ingediend voor een superlicentie voor de coureur.