EINDHOVEN - De Bulgaarse verdediger Stanislav Manolev kan donderdagavond zijn debuut maken voor PSV.

Alle papieren van de laatste aanwinst van de Eindhovenaren zijn op tijd in orde, zo liet PSV donderdag op de website weten.

Hij kan daardoor in de voorrondewedstrijd van de Europa League tegen Cherno More, in het Philips Stadion, zijn eerste speelminuten maken.

De 23-jarige Bulgaar tekende zaterdag een driejarig contract bij de club van trainer Fred Rutten. Manolev kwam over van Litex Lovech.

Isaksson

Andreas Isaksson is allerminst zeker van zijn plek in het doel van PSV. Coach Fred Rutten maakt donderdag pas vlak voor de wedstrijd tegen het Bulgaarse Cherno More Varna bekend welke keeper mag starten.

De Braziliaan Cássio Ramos maakt ook kans op een basisplaats.

Aan de vooravond van de eerste officiële wedstrijd van het seizoen hulde Rutten zich in nevelen. "Cássio wilde ons overtuigen", aldus de trainer in De Telegraaf.

Objectief

"Ik heb hem de afgelopen zes weken aan het werk gezien als keeper en leren kennen als persoon. Mijn beoordeling is objectief. Ik neem de vrijheid iedere speler apart te bekijken en indien nodig een eerder oordeel te wijzigen."

Cássio speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor Sparta Rotterdam en Rutten wilde de 22-jarige Braziliaan eigenlijk ook dit seizoen verhuren. De doelman wilde zelf echter blijven om te vechten voor zijn kans bij PSV.