BOEDAPEST - Felipe Massa wordt binnenkort van Boedapest naar Parijs vervoerd. Dat heeft de vader van de gewonde formule 1-coureur woensdag gezegd.

Massa wordt in de Franse hoofdstad verder behandeld door de arts Gerard Saillant, die eerder ook zijn voormalige teamgenoot Michael Schumacher onder handen nam.

Massa reed zaterdag tijdens de kwalificatie van de Grote Prijs van Hongarije met 190 km/u in een bandenstapel, nadat hij geraakt werd door een losgeschoten onderdeel van een andere auto.

Coma

Hij liep onder meer een schedelbreuk en een hersenschudding op. Ook heeft hij een ontstoken galblaas door de impact van zijn veiligheidsgordel. Maandag ontwaakte hij uit een kunstmatige coma.

De Braziliaan, die de intensive care heeft verlaten, kan inmiddels al zijn ledematen weer bewegen. Hij zit rechtop en heeft zelfs enkele stapjes gezet. ''Hij is opgestaan en heeft rond zijn bed gelopen. Het ziet er naar uit dat hij niets ernstigs aan het ongeluk zal overhouden. Hij heeft ook geen langdurige blessures opgelopen'', zei zijn arts Dino Altman woensdag.

Geen zorgen

Volgens de dokter gaat het ook goed met het hoofd van de coureur. ''We hoeven ons nergens zorgen over te maken. Hij zal het ziekenhuis in Boedapest binnenkort verlaten, maar dat is niet het belangrijkste nu. Het gaat vooral om zijn progressie. Daarna kan hij verhuisd worden.''