AMSTERDAM - De geruchten dat de carriére van Ferrari-coureur Felipe Massa wordt bedreigd worden ontkracht door zijn chirurg, Dr. Lajos Zsiros. Tijdens een persconferentie sprak de arts tegen dat het linkeroog van de Braziliaan is beschadigd.

Verschillende media berichten maandagavond dat de mogelijkheid groot is dat Massa nooit meer een Formule 1-wagen zal besturen, omdat zijn linkeroog misschien is beschadigd.

De Braziliaan crashte zaterdag tijdens de kwalificatie van de Grand Prix in Hongarije. Hij werd door een onderdeel van de wagen van Rubens Barrichello geraakt op zijn helm.

Zwellingen

"We kunnen nog niets positiefs of negatiefs zeggen over het linkeroog van Felipe Massa, omdat hij het door de zwellingen nog niet kan openen. Zijn zicht kan nog niet worden onderzocht", aldus Zsiros tegen het Britse Autosport.

De chirurg benadrukte dat Massa naar alle waarschijnlijkheid volledig zal herstellen. Daarmee is de berichtgeving dat de loopbaan van de vice-wereldkampioen van 2008 aan een zijden draadje hangt erg voorbarig.