BOXMEER - Wielrenner Kenny van Hummel hoopt volgende week zijn rentree te maken in het peloton. Dat gaf hij maandagavond aan bij het eerste criterium na de Tour in Nederland. In Boxmeer loste hij, steunend op krukken, het startschot.

"Woensdag ben ik wel in Chaam, maar fietsen zal nog niet lukken. Ik hoop volgende week weer in de criteriums te kunnen starten'', zei de Nederlander, die in de zeventiende etappe van de Ronde van Frankrijk als nummer laatst in het algemeen klassement de strijd moest staken na een val.

Knieblessure

Van Hummel liep een zware knieblessure op. "Er zitten vijf inwendige en vier uitwendige hechtingen in. Ik kan momenteel moeilijk lopen, maar ben toch blij dat ik er in Boxmeer toch bij ben. Vooral omdat ik de jongens waarmee ik tweeëneenhalve week in de Tour heb rondgereden weer zie. De mensen zijn daarnaast erg enthousiast'', zei de renner van Skil-Shimano.

"Als het goed gaat, zit ik volgende week weer op de fiets maar op dit moment is van herstel echter nog weinig sprake.''

Einde seizoen

Voor zijn teamgenoot Piet Rooijakkers zit het seizoen erop. De Brabander kwam in de ploegentijdrit van de Tour ten val en liep daarbij een drievoudige breuken in de linker onderarm op.

In Boxmeer vergezelde hij maandagavond teamgenoot Van Hummel. "Half augustus hoop ik weer iets met de fiets te kunnen doen, half september wil ik weer aan de opbouw voor volgend jaar gaan werken. Dit seizoen is echter voorbij.''