ROME - Sebastiaan Verschuren heeft zich maandag op de tweede dag van de wereldkampioenschappen zwemmen geplaatst voor de halve finales op de 200 meter vrije slag.

De 20-jarige zwemmer van NZA klokte in de series een tijd van 1.46,25, ruim anderhalve seconde onder zijn persoonlijk record.

Dat bleek de vijfde tijd in de voorwedstrijd. De beste zestien zwemmers kwalificeerden zich voor de halve finale die later deze maandagavond plaatsvindt.

Driebergen

Nick Driebergen heeft zich geplaatst voor de halve finales van de 100 meter rugslag.

De 21-jarige zwemmer scherpte het Nederlands record, dat reeds in zijn handen was, aan tot 53,94 seconden. Het oude record stond op 54,75.

Dat was voldoende voor een plek in de halve eindstrijd, die maandagavond wordt gehouden. Driebergen werd veertiende in de series, de beste zestien mochten verder.

Dekker

Zwemsters Moniek Nijhuis en Lia Dekker hebben zich bij de wereldtitelstrijd niet weten te plaatsen voor de halve finales op de 100 meter schoolslag.

Dekker kwam in het Italiaanse buitenbad tot een tijd van 1.07,92 en was daarmee een fractie sneller dan Nijhuis: 1.08,02.

Ze werden daarmee respectievelijk achttiende en negentiende in de series, terwijl de beste zestien naar de volgende ronde mogen.

De Amerikaanse zwemster Rebecca Soni noteerde de beste tijd. Ze tikte na 1.05,66 aan.