EDMONTON - Autocoureur Robert Doornbos is zondag (plaatselijke tijd) in het Canadese Edmonton als negende geëindigd in de elfde wedstrijd van de Indy Racing League.

In de stand neemt de Nederlander de twaalfde plaats in met 197 punten. De zege in Edmonton ging naar de Australiër Will Power. Helio Castroneves uit Brazilië eindigde als tweede, voor de Nieuw-Zeelander Scott Dixon.

Dixon gaat na elf races aan de leiding met 380 punten. De Schot Dario Franchitti, die als vijfde over de finish kwam, is tweede met 377 punten. De Australiër Ryan Briscoe staat met 366 punten ook in de buurt van Dixon.

Gat

"Wij hadden een goede start", liet Doornbos na afloop weten. "In aanloop naar de eerste bocht slaagde ik erin twee jongens te passeren. Daarna probeerde ik mij benzine en banden te sparen en te hopen op gele vlag-situaties. Helaas bleven die uit."

"Het was een harde race, maar onze beide auto's eindigde in de top tien. Dat is voor nu een prima resultaat. De komende weken moeten wij nog harder gaan werken om het gat met de topteams te dichten."