PARIJS - Alberto Contador heeft zondag in Parijs voor de tweede keer in zijn loopbaan de Ronde van Frankrijk gewonnen.

De zege in de slotetappe naar Parijs ging naar de Brit Mark Cavendish, die zijn zesde etappezege behaalde. De Luxemburger Andy Schleck eindigde in het eindklassement als tweede, voor de Amerikaan Lance Armstrong, die voor de achtste keer op het podium staat.

Alberto Contador heeft zondag in Parijs voor de tweede keer in zijn loopbaan de Ronde van Frankrijk gewonnen. De zege in de slotetappe naar Parijs ging naar de Brit Mark Cavendish, die zijn zesde etappezege behaalde.

Schleck

De sprinter van Team Columbia versloeg zijn eigen gangmaker Mark Renshaw en de Amerikaan Tyler Farrar. De Luxemburger Andy Schleck eindigde in het eindklassement als tweede, voor de Amerikaan Lance Armstrong, die voor de achtste keer op het podium staat.

De groene trui voor het puntenklassement is voor Thor Hushovd, de Italiaan Franco Pellizotti neemt de bolletjestrui voor het bergklassement mee naar huis en Andy Schleck is de beste jongere in deze Tour.

Astana

Het ploegenklassement werd gewonnen door Astana, het team van Contador en Armstrong. De Spanjaard Contador won de Tour ook al in 2007, vorig jaar mocht hij met zijn ploeg Astana niet meedoen.

Armstrong won de Tour zeven keer op rij en nam na zijn laatste overwinning in 2005 afscheid van de wielersport. Dit seizoen maakte hij zijn rentree in het profpeloton. Volgend jaar heeft hij zijn eigen ploeg, Team RadioShack.

Lees meer over de Tour op onze special