ROTTERDAM - Feyenoord heeft de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen voor eigen publiek in De Kuip overtuigend gewonnen. De ploeg van trainer Mario Been versloeg de Serie A-club Sampdoria zondag met 3-0.

Leroy Fer, Luigi Bruins en Jonathan de Guzman maakten in het oefenduel de doelpunten voor de Rotterdammers.

Feyenoord speelde ruim een helft tegen tien man. Verdediger Marco Rossi kreeg na veertig minuten de rode kaart nadat hij een schot van Roy Makaay met zijn hand uit het doel van Sampdoria had gehouden. Bruins benutte vervolgens de toegekende strafschop.

Invaller Tim Vincken kon het voorbeeld van Bruins in de tweede helft bij een 2-0-stand niet volgen. De aanvaller, die door blessures de afgelopen twee jaar nauwelijks in actie kwam, miste vanaf elf meter.

De Guzman

Een andere speler die zijn rentree maakte na lang blessureleed, Jonathan de Guzman, tekende even later alsnog voor het derde doelpunt van Feyenoord.

De aankopen Dani Fernandez en Sekou Cissé speelden hun eerste wedstrijd voor Feyenoord in De Kuip. De jonge Braziliaan Darley verdedigde het doel, mede vanwege blessures bij zijn concurrenten Rob van Dijk en Erwin Mulder.

Een week voor de eerste competitiewedstrijd tegen zijn oude club NEC constateerde trainer Mario Been tevreden dat zijn elftal aardig had gespeeld tegen de club uit de sterke Italiaanse competitie. '

Balverlies

'Qua positiespel hebben we leuk tot goed voetbal laten zien, alleen had de score met iets meer scherpte voor het doel nog iets hoger kunnen uitvallen. We hebben goede spelers in balbezit, maar bij balverlies moet het beter.''

Jon Dahl Tomasson, Georginio Wijnaldum, Alesksandar Ignjatovic en Tim de Cler ontbraken zondag vanwege blessures. Been denkt dat de eerste twee volgende week tegen NEC weer inzetbaar zijn.

De Cler

Verdediger Ignjatovic, die kampt met een bovenbeenblessure, zal waarschijnlijk nog een week langer nodig hebben om te herstellen. Het is nog onduidelijk of De Cler op tijd fit is voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen.