EINDHOVEN - Phillip Cocu heeft zaterdag afscheid genomen als profvoetballer. De oud-international had een elftal samengesteld met voetballers waar hij in zijn carrière mee samenspeelde.

'Team Cocu' hield in het Philips Stadion één helft lang stand tegen PSV, maar verloor uiteindelijk met 5-1. Cocu had afscheid kunnen nemen met een doelpunt, maar hij miste een kwartier voor tijd een strafschop.

Het team dat Cocu had samengesteld bestond uit spelers als Luis Figo, Dennis Bergkamp, Frank de Boer, Arthur Numan, Marc Overmars en Patrick Kluivert.

Figo maakte na acht minuten het openingsdoelpunt voor het team dat werd geleid door de coaches Guus Hiddink en Bert van Marwijk.

Langdurig applaus

De doelpunten van PSV kwamen op naam van Nordin Amrabat, Ibrahim Afellay, Danny Koevermans en Danko Lazovic. De Servische spits scoorde twee keer. PSV speelt donderdag in de derde voorronde van de Europa League tegen het Bulgaarse Cherno More Varna.

De drie zoons van Cocu hielden vijf minuten voor tijd het bord met nummer 8 omhoog, waarna een langdurig applaus volgde.

Cocu ging daarna op de schouders bij Jaap Stam en Kluivert. Na een laatste ererondje bedankten algemeen directeur Jan Reker en oud-voorzitter Harry van Raaij Cocu, die zelf ook nog het woord nam.