AMSTERDAM - Liverpool-manager Rafa Benitez heeft een dringend beroep gedaan op Xabi Alonso om bij de club te blijven. Hij ziet de Spaanse middenvelder liever niet vertrekken naar Real Madrid.

Tijdens een training voor de oefenwedstrijd van zondag in en tegen Singapore, zongen supporters van Liverpool Alonso toe.

Een groep van 21 fans ging in een rij staan, waardoor op hun shirts een verzoek zichtbaar werd: 'Xabi, ga alsjeblieft niet weg', stond er in het Spaans te lezen.

'Goede speler'

"Ik heb hem gezegd dat hij de fans kon horen en dat hij misschien maar beter kan blijven", zei Benitez. "Het is duidelijk dat ik hem een heel goede speler vind en we zouden er erg blij mee zijn als hij blijft."

Real Madrid zou Alonso willen inlijven, maar de Spaanse grootmacht rondde vrijdag ook de transfer af van Esteban Granero, die overkomt van Getafe. Granero kan op dezelfde posities uit de voeten als Alonso.

Tijdens de voorbereiding op het seizoen moest Benitez eerder al ingaan op een mogelijk vertrek van middenvelder Javier Mascherano.