AMSTERDAM - Ajax heeft vrijdagavond tijdens het eerste optreden op het Amsterdam Tournament gelijkgespeeld tegen Atletico Madrid (3-3).

Dario Cvitanich opende in de 8e minuut de score. Simao (29e minuut) en Kun Agüero (41e minuut) profiteerden vervolgens van fouten in de Amsterdamse defensie.

Invaller Dennis Rommedahl maakte in de 71e minuut gelijk (2-2), waarna Atletico Madrid weer op voorsprong kwam door Maxi Rodriguez (2-3).

Luis Suarez bepaalde vlak voor tijd met een benutte strafschop de eindstand (3-3).

Twee systemen

Trainer Martin Jol was vrijdagavond tevreden over de manier waarop Ajax zich aan het eigen publiek presenteerde. Hij stelde dat Atletico "geen club is van het niveau Bal Op Het Dak 8''.

De nieuwe trainer van Ajax vond wel dat zijn elftal de tegendoelpunten te gemakkelijk weggaf. ''Maar ik heb ook veel positieve dingen gezien'', zei de coach, die zijn elftal met twee spitsen liet starten.

''We hebben geen Finidi of Overmars dus het is logisch dat we niet met buitenspelers beginnen'', zei hij. ''Maar in de tweede helft hebben we wel met drie spitsen iets afgedwongen. Het is goed als een elftal in twee systemen kan voetballen.''

De Zeeuw

Oleguer ontbrak in de Arena. ''Hij is pas net weer fit, maar zit zondag voor het duel met Benfica weer bij de selectie'', verklapte Jol. ''Vermeer zal dan het doel verdedigen.'' Jol was blij met de komst van Demy de Zeeuw, die vrijdag een vierjarig contract tekende.

''Ik weet dat we al elf middenvelders hebben, maar die hebben Ajax niet allemaal beter gemaakt. De Zeeuw zal dat wel doen en hij kan op meerdere posities op het middenveld uit de voeten. Met spelers als De Zeeuw komt Ajax waar het wil zijn en hoort te zijn.''

Zege Benfica

Benfica, zondag tegenstander van Ajax, won vrijdag eerder op de avond van Sunderland (2-0). Oscar Cardozo benutte in de 32e minuut een strafschop (1-0), nadat Javier Saviola was neergelegd.

Max Pereira maakte in de 56e minuut de tweede treffer van Benfica.