Basketballers verliezen van Finland

SZOMBATHELY - De Nederlandse basketballers zijn het vierlandentoernooi in Hongarije vrijdag begonnen met een nederlaag. Finland was in Szombathely met 88-75 te sterk voor het team van bondscoach Gadi Kedar.

Nederland begon slecht aan de wedstrijd en keek bij rust al tegen een achterstand van 40-21 aan. In het derde kwart nam Oranje even op een voorsprong, maar Finland nam al snel weer afstand.

Arvin Slagter was met zeventien punten, waarvan veertien in de eerste helft, topscorer bij Nederland. NBA-speler Francisco Elson kwam tot vijftien punten.

Het vierlandentoernooi is ter voorbereiding op de EK-kwalificatiewedstrijden in augustus. Dan Gadzuric, die ook in de Amerikaanse profcompetitie uitkomt, meldt zich dan ook bij de selectie van Kedar.

Zweden is zaterdag de volgende tegenstander van Oranje, dat het toernooi zondag tegen Hongarije afsluit.

Dames

Ook de Nederlandse vrouwen verloren vrijdag. Duitsland was bij het vierlandentoernooi in het Portugese Oliveira do Hospital met 61-44 te sterk.

Het was de derde nederlaag op rij voor Oranje, dat eerder onderuit ging tegen Portugal (67-61) en Bulgarije (69-63). Nederland eindigde daardoor als laatste.

Voor zaterdag was nog een afsluitend oefenduel tegen Portugal gepland, maar die wedstrijd gaat niet door. Het Portugese team heeft veel geblesseerde spelers, waardoor is besloten het duel tegen Nederland niet door te laten gaan.

Oefenduels Eredivisieclubs

Oefenduels Eredivisieclubs
De clubs uit de Eredivisie bereiden zich met vriendschappelijke duels voor op het nieuwe seizoen.
Tip de redactie