BLACKPOOL - De nog resterende Nederlandse darters in het World Matchplay in Blackpool zijn vrijdag uitgeschakeld.

Van der Voort had in de best-of-31 legs weinig in te brengen tegen de als vijfde geplaatste Mervyn King, die tijdens het lucratieve evenement van de profbond PDC nog niet eerder zou goed gooide.

De 'tempomaker' uit Purmerend verloor met 6-16. Zijn opponent pakte uit met een gemiddelde van meer dan 100 punten per beurt, acht keer 180 en een score van meer dan 50 procent op de dubbels.

Goede maatjes

Van der Voort won wel de eerste leg met een finish van 94, maar keek even later al tegen een achterstand van 1-5 aan. Die marge werd niet meer kleiner. Via 7-2 en 11-3, dankzij een 11-darter, denderde King door.

''Ik ken Vincent al heel lang, we zijn goede maatjes. Ik vind het altijd moeilijk tegen een vriend te spelen'', bekende de Engelsman. ''Toch moet je een knop omzetten en hem haten wanneer je op het podium staat.''

Meer weerstand

Van Barneveld bood Terry Jenkins meer tegenstand maar redde het uiteindelijk ook niet: 12-16. De liefhebbers kregen in de Winter Gardens wel een enerverende partij voorgeschoteld van een heel hoog niveau.

De 'Herefordshire Bull', die in 2007 verliezend finalist was, liep van 5-5 uit naar 12-7 en 15-8. 'Barney' toonde ook toen nog vechtlust en pakte vier legs op rij. Daarvoor had hij respectievelijk 13, 12, 15 en 12 pijlen nodig. De opleving kwam evenwel te laat.

Geen onderschatting

''Voor mij is het gemakkelijker te presteren tegen Raymond en Phil Taylor. Ik heb liever hen als tegenstander dan spelers van wie ik geacht word te winnen. Iedereen ging ervan uit dat Barney wel zou winnen."

"Maar onderschat mij niet. Ik weet wat ik allemaal kan op het oefenbord en leer steeds beter dat mee te nemen naar de wedstrijdzaal'', zei Jenkins.