ALKMAAR - AZ-trainer Ronald Koeman kan zaterdag in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen SC Heerenveen toch beschikken over Moussa Dembélé.

De Belgische aanvaller miste door liesklachten een deel van de voorbereiding, maar hervatte eerder deze week de training.

''Hij heeft de afgelopen dagen voluit getraind met de groep'', aldus Koeman vrijdag op de website van de Alkmaarders.

Dembélé zat woensdag nog op de tribune in het DSB Stadion bij de oefenwedstrijd tussen AZ en Hamburger SV (0-1). De aanvaller kwam in de oefencampagne slechts in twee duels in actie.

Blindedarmoperatie

Koeman kan in de Amsterdam Arena niet beschikken over Demy de Zeeuw (knieblessure) en de geschorsten Gill Swerts en Graziano Pellè.

Ragnar Klavan ontbreekt ook in de selectie van de landskampioen. De verdediger uit Estland onderging eerder deze maand een blindedarmoperatie en is daar nog niet volledig van hersteld.

Hoogstaand

SC Heerenveen mist Michael Dingsdag, Geert Arend Roorda en Arnor Smarason. ''We hebben vijftien fitte spelers'', aldus trainer Trond Sollied vrijdag op de website van SC Heerenveen. ''Op het middenveld en in de defensie is er weinig keus. Alleen voorin kan ik variëren.''

Sollied verwacht zaterdag geen hoogstaand duel: ''We zijn beide nog niet klaar voor de competitie.''