JEREVAN - NAC Breda heeft donderdag zoals verwacht de derde voorronde van de Europa League bereikt. De manschappen van trainer Robert Maaskant wonnen in Jerevan de return tegen Gandzasar Kapan met 2-0.

In eigen huis was NAC vorige week al met 6-0 te sterk geweest voor de Armeniërs. Anthony Lurling, die ondanks zijn vliegangst toch met de selectie was meegereisd naar Jerevan, maakte na een kwartier spelen het openingsdoelpunt.

Aanvoerder Edwin de Graaf verdubbelde even later de score. De ploeg uit Breda speelt in de derde voorronde tegen Polonia Warschau, dat over twee duels met 5-0 te sterk was voor Juvenes/Dogana uit San Marino. NAC gaat volgende week donderdag naar Polen, een week later is de return in Breda.

Overleven

NAC moet in totaal drie ronden overleven om het hoofdtoernooi van de Europa League - de opvolger van de UEFA Cup - te bereiken. In de eerste van die drie missies is de ploeg van Maaskant in elk geval glansrijk geslaagd.

De huidige nummer vijf van de Armeense competitie toonde vorige week in het Rat Verlegh-stadion al aan dat het qua niveau nog moeite zou hebben in de Jupiler League. Maaskant verwachtte vooraf dan ook geen problemen in Jerevan.

Snoyl

''Of het moet daar nog een hele bonte avond worden'', lachte de trainer. Hij gunde Ferne Snoyl (overgekomen van RKC Waalwijk) donderdag zijn debuut in de basis. Ook Patrick Zwaanswijk, hersteld van een bovenbeenblessure, maakte deel uit van de startende elf.

Met twee doelpunten in het eerste half uur maakte NAC snel een einde aan de illusies van Gandzasar, mochten die na de afstraffing in Breda nog hebben bestaan. De Armeense ploeg beëindigde het duel met tien man na een rode kaart voor verdediger Ara Chatsjatrian.

PSV

PSV speelt in de derde voorronde van de Europa League tegen Tsjerno More uit Bulgarije. Die club rekende in de tweede ronde overtuigend af met de Moldavische ploeg Iskra-Stali.

Na in eigen huis al met 1-0 te hebben gewonnen, was Tsjerno More donderdag in Moldavië met 3-0 te sterk voor Iskra-Stali. Spits Miroslav Manolov maakte twee doelpunten.

Return

PSV ontvangt de Bulgaren volgende week donderdag in het Philips Stadion. De return volgt een week later, op 6 augustus.

De Eindhovenaren moeten twee voorronden overleven om het hoofdtoernooi van de Europa League - de opvolger van de UEFA Cup - te bereiken.