ANNECY - Lance Armstrong vervolgt volgend jaar zijn wielerloopbaan in een eigen ploeg. Met het Amerikaanse bedrijf RadioShack richt hij een eigen ploeg op: Team RadioShack.

Het Texaanse consumentenelectronicabedrijf kondigde dat donderdag aan na de finish van de achttiende etappe in de Ronde van Frankrijk. Armstrong, die dit jaar zijn rentree maakte in de wielersport, rijdt dit seizoen voor Astana.

Armstrong zal niet alleen fietsend in beeld komen voor zijn nieuwe team. In een persverklaring meldt RadioShack dat Armstrong in 2010 wereldwijd als wielrenner, triatleet en hardloper aan de start van wedstrijden verschijnt.

Ploegleiding

Het persbericht meldde niets over de ploegleiding of andere renners. Het ligt voor de hand dat Armstrongs huidige ploegleider Johan Bruyneel bij de ploeg aan de slag gaat.

Bruyneel heeft al aangekondigd Astana te verlaten en Armstrong heeft altijd gezegd niets te doen zonder Bruyneel, met wie hij zeven keer de Tour won.

Gelukkig

Het bedrijf RadioShack, voorheen opererend onder de naam Tandy, heeft in de Verenigde Staten bijna 6000 winkels en telt 35.000 werknemers.

Armstrong kan naar eigen zeggen niet gelukkiger zijn dan met deze nieuwe sponsor: ''Ik ga rijden voor een Amerikaanse ploeg met de beste renners ter wereld en de beste ploegleiders en begeleiders. Kan niet beter.''