MADRID - Real Madrid heeft moeite om de overbodige spelers in de selectie kwijt te raken. De Spaanse topclub wil graag af van onder anderen de Nederlanders Klaas-Jan Huntelaar, Ruud van Nistelrooij en Royston Drenthe, maar kan voorlopig geen club vinden voor deze dure voetballers.

Dat liet algemeen directeur Jorge Valdano donderdag op de website van de club weten.

Real Madrid gaf de voorbije maanden meer dan 200 miljoen euro uit aan spelers als Kaká, Cristiano Ronaldo en Karim Benzema.

Moeilijke markt

Trainer Manuel Pellegrini werkt momenteel met een selectie van bijna dertig man. ''Maar we bevinden ons in een moeilijke markt en we zullen tot de laatste minuut van de transferperiode moeten werken om de spelers kwijt te raken die niet in de plannen van de coach voorkomen'', aldus Valdano.

Een transfer van Huntelaar naar VfB Stuttgart ketste donderdag af. Ook de geplande overgang van Drenthe naar Fiorentina is voorlopig nog niet rond.

''In sommige gevallen weigeren de spelers en in andere gevallen hebben we geen aanbiedingen ontvangen'', verklaarde de algemeen directeur van Real Madrid.

Sneijder

Pellegrini liet eerder al weten dat hij van de zes Nederlanders bij Real Madrid in ieder geval Wesley Sneijder graag wil behouden.

Over de toekomst van Rafael van der Vaart en Arjen Robben heeft de clubleiding van de Madrilenen zich de voorbije weken niet uitgelaten.

De koophonger van voorzitter Florentino Perez is volgens Valdano voorlopig gestild. ''Alleen in exceptionele gevallen zullen we nu nog iemand aantrekken. De deur blijft normaal gesproken dicht totdat we wat spelers hebben verkocht.''