ALKMAAR - Ronald Koeman wil zo snel mogelijk duidelijkheid hebben over de toekomst van Demy de Zeeuw. De middenvelder AZ staat nadrukkelijk in de belangstelling van Ajax en heeft bij de clubleiding aangegeven graag de overstap naar Amsterdam te maken.

De Zeeuw ontbrak woensdag in de selectie van de landskampioen voor de oefenwedstrijd tegen Hamburger SV omdat hij volgens Koeman momenteel niet gefocust is op voetballen.

Ajax maakte twee weken geleden bij voorzitter Dirk Scheringa de interesse in De Zeeuw kenbaar. Het eerste bod uit Amsterdam werd echter direct van tafel geveegd door de clubleiding van AZ, omdat het bod bij lange na niet zou voldoen aan de vraagprijs.

Directeur voetbalzaken Marcel Brands liet woensdag weten dat het sinds die eerste toenadering uit Amsterdam stil is gebleven.

Club Brugge

''Tot aan de wedstrijd tegen Club Brugge ging ik ervan uit dat Demy speler van AZ zou blijven'', aldus Koeman na de nederlaag tegen HSV (0-1).

''Na dat duel hebben we een gesprek gehad, waarin hij heeft aangegeven graag de stap naar Ajax te willen maken. We moeten zo snel mogelijk duidelijkheid krijgen. De transferperiode loopt nog tot eind augustus, maar daar is niemand blij mee'', aldus Koeman.

Johan Cruijff Schaal

Volgens Brands maakt De Zeeuw zaterdag waarschijnlijk wel weer deel uit van de AZ-selectie voor de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal.

Stijn Schaars wilde zich niet mengen in de discussie rondom zijn kompaan op het middenveld.

''Als aanvoerder kan ik wel zeggen dat we graag willen dat hij bij AZ blijft. Maar als je er met je hoofd niet bij bent, is het beter als er iemand anders speelt.''