GRENOBLE - Jens Voigt moet in ieder geval tot donderdag nog in het ziekenhuis in Grenoble blijven.

De Duitse renner van Team Saxo Bank kwam dinsdag tijdens de Ronde van Frankrijk zwaar ten val en liep daarbij een hersenschudding en een jukbeenbreuk op.

''Naar omstandigheden gaat het goed met hem'', zei woordvoerder Brian Nygard van Saxo Bank woensdag.

Onderuit

Voigt ging tijdens de afdaling van de Petit-Saint-Bernard, op minder dan 30 kilometer van de finish, met een snelheid van zo'n 70 kilometer per uur hard onderuit.

De routinier uit Berlijn smakte met hoofd en schouder tegen het asfalt, gleed een tiental meters door en bleef roerloos liggen. Hij kwam vrij snel weer bij kennis.

Voigt werd per ambulance naar Bourg-Saint-Maurice en vervolgens per helikopter naar een ziekenhuis in Grenoble gebracht.

Helm

Dat Voigt nog leeft, heeft hij te danken aan zijn helm. Dat zei dokter Xavier Roy, een van de artsen in de Ronde van Frankrijk, woensdag in L'Equipe over de zware crash.

Zijn ouders zagen het dinsdag thuis op televisie live gebeuren. "Jens heeft veel te danken gehad aan zijn helm", zei ook zijn vader Egon, die werd geïnterviewd door een Duitse radiozender.

"Het gaat best goed met Jens, maar hij vindt het vervelend dat hij zijn familie zo heeft laten schrikken. Hij heeft dus al weer last van een slecht geweten", aldus Voigt senior.

Lees alles over de Tour op onze special

Voigt naar ziekenhuis