AMSTERDAM - Lance Armstrong presenteert donderdag een sponsor voor zijn nieuwe ploeg. Dat meldt de Amerikaan dinsdag op Twitter.

"Ik ga een heel coole aankondiging doen op donderdag over een nieuwe Amerikaanse partner voor onze ploeg in 2010 (en daarna)", schrijft de nummer twee van de Tour.

Armstrong is al enige tijd bezig een eigen ploeg op te zetten. Het ligt in de lijn der verwachting dat ook Johan Bruyneel bij die ploeg betrokken wordt. Armstrong en de Astana-ploegleider zijn goede vrienden.

Bruyneel

De Belg maakte bovendien eerder op dinsdag tegen de Belgische sportzender Sporza bekend dat hij aan zijn laatste seizoen bij de Kazachse ploeg bezig is.

Bruyneel stelt dat zijn vertrek te wijten is aan de retour van Alexandre Vinokourov. De dopingzondaar stelde daags voor de Tour dat hij terug wil keren bij Astana, maar dat Bruyneel dan wel moet vertrekken.

"Nadien bereikten mij ook nog enkele reacties van de Kazachse wielerfederatie en toen was het duidelijk", vertelde Bruyneel. "Astana is een afgesloten hoofdstuk na dit jaar."