BOURG-SAINT-MAURICE - Ploegleider Johan Bruyneel vertrekt na dit seizoen bij Astana. Dat zei de Belg dinsdag in de Ronde van Frankrijk tegen de Belgische omroep Sporza.

''Astana is een afgesloten hoofdstuk.'' Bruyneel won met Lance Armstrong zeven keer de Ronde van Frankrijk, met Alberto Contador deed hij dat in 2007 voor het eerst. Dit jaar lijken de kansen voor Contador en Bruyneel groot voor een nieuwe zege in de Tour.

Bruyneel was recent niet blij met uitlatingen van dopingzondaar Aleksandr Vinokoerov. Hij zei dat hij wilde terugkeren bij Astana, maar dat Bruyneel dan moest vertrekken.

Terugkeer

''We zouden een eventuele terugkeer bespreken'', zei Bruyneel daarover, ''maar een dag voordien gaf hij al een persconferentie in Monaco, in ons hotel. Nadien hoorde ik nog enkele reacties van de Kazachse wielerfederatie en toen was het duidelijk. Astana is een afgesloten hoofdstuk na dit jaar.''

Over zijn toekomst wilde Bruyneel niets kwijt, maar een combinatie met een nieuwe, eigen ploeg van Lance Armstrong ligt voor de hand.