ALKMAAR - AZ heeft de eerste serieuze oefenwedstrijd voor het nieuwe seizoen verloren. Club Brugge, de nummer drie van de vorige Belgische competitie, was voor eigen publiek te sterk voor de landskampioen van Nederland (1-0).

Wesley Sonck trof al na negen minuten doel. AZ speelde bijna de hele tweede helft met tien man omdat David Mendes da Silva een tweede gele kaart kreeg.

Trainer Ronald Koeman miste in België de geblesseerde Mounir El Hamdaoui en Moussa Dembélé. Het duo werd vervangen door Graziano Pellè en Jeremain Lens, die allebei niet konden overtuigen.

De Zeeuw

Demy de Zeeuw, begeerd door Ajax, mocht wel beginnen. De middenvelder moest echter in de rust al plaatsmaken voor Brett Holman.

''We willen De Zeeuw graag houden'', zei technisch directeur Marcel Brands voor de wedstrijd. ''Maar alles heeft zijn prijs.''

Trainingskamp

AZ, dat een zwaar trainingskamp in Zeeland achter de rug heeft, oefent woensdag voor eigen publiek tegen Hamburger SV. Zaterdag staat de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen bekerwinnaar SC Heerenveen op het programma.