SACHSENRING - De Italiaanse motorcoureur Valentino Rossi heeft zondag op de Sachsenring overwinning nummer 101 bijgeschreven op zijn erelijst.

De veelvoudig wereldkampioen zegevierde in de Grote Prijs van Duitsland en verstevigde daarmee zijn eerste plek in de stand om de wereldtitel MotoGP.

Rossi schreef drie weken geleden bij de TT van Assen historie door de honderdste overwinning uit zijn rijke carrière aan te tekenen.

Op de Sachsenring hield hij op zijn Yamaha zijn Spaanse ploeggenoot Jorge Lorenzo nipt achter zich. Op de streep was het verschil tussen de twee kemphanen slechts 0,099 seconden.

''Het was opnieuw een fantastisch gevecht'', vond Rossi. ''Ik wist dat het op dit circuit moeilijk is om elkaar te passeren, mede daarom kon ik de eerste plek in de laatste ronde vasthouden.'' Op drie seconden van het Yamaha-duo kwam Dani Pedrosa, landgenoot van Lorenzo, op zijn Honda als derde over de finish.

Gelijke hoogte

Met de 159e podiumfinish uit zijn loopbaan in het WK wegrace kwam Rossi op gelijke hoogte met zijn landgenoot Giacomo Agostini, die dat record jarenlang in zijn bezit had.

Rossi heeft na negen van de zeventien races 176 punten, vijftien meer dan Lorenzo. De Australiër Casey Stoner, die als vierde werd afgevlagd op de Sachsenring, staat derde met 148 punten.