MADRID - Real Madrid heeft in de Primera Division een demonstratie topvoetbal gegeven. In het Bernabeu Stadion werd het bezoekende Valladolid zoekgespeeld: 7-2. Spits Raul maakte drie doelpunten.

De wervelende voetbalshow begon in de 21e minuut nadat Valladolids verdediger Julio Cesar in eigen doel had gekopt. Raul tikte 2-0 in met een hakbal in de vlucht. Met een subtiel tikje maakte Raul voor rust nog 3-0.

Zidane

Na rust maakte Zidane met een magnifieke volley 4-0 op een splijtende pass van Beckham. De Brit veroorzaakte even later hands in het eigen strafschopgebied. Losada benutte de strafschop voor -1. Figo benutte voor Real eveneens een strafschop. Na nog een tegentreffer van Chema werd het 6-2 door Ronaldo en 7-2 door opnieuw Raul. Dat gebeurde weer met een hakbal, nu nadat hij naar het lege doel was gedribbeld.

Celta de Vigo

Met Celta de Vigo wil het in de competitie nog niet zo vlotten. De Spaanse tegenstander van Ajax in de Champions League verloor zaterdagavond voor eigen publiek van Real Betis. Assuncao zette de bezoekers uit Sevilla na ruim een half uur op voorsprong. Fernando bepaalde de eindstand vijf minuten voor tijd op 0-2 door een strafschop te benutten.

Deportivo

Deportivo, waartegen PSV het onder meer opneemt op het Europese toneel, ondervindt weinig hinder van het vertrek van topscorer Roy Makaay. De ploeg uit La Coruna won opnieuw, nu met 2-1 bij Sevilla. Pandiani en Tristan maakten de doelpunten. Dario Silva deed tussendoor iets terug.

Deportivo leidt met negen uit drie, op twee punten gevolgd door Real Madrid, Valencia (1-0 tegen Malaga) en FC Barcelona. De ploeg van Frank Rijkaard was zondagavond te sterk voor het gepromoveerde Albacete, dat dit seizoen veroordeeld lijkt tot vechten tegen degradatie.

Cocu

Philippe Cocu nam al na twee minuten de 0-1 voor zijn rekening. Reiziger liet zijn naam vlak daarna ook een keer extra vermelden op het wedstrijdformulier. Hij kreeg geel. Routinier Luis Enrique zorgde halverwege de tweede helft voor 0-2. In de blessuretijd kwam Albacete, met tien man na het wegsturen van Pena, nog terug tot 1-2 door Pablo.

Mallorca verloor kansloos met 4-0 bij Athletic Bilbao. Urzaiz scoorde twee keer voor rust, Etxeberria tweemaal na de pauze. Arnold Bruggink werd bij Mallorca na een uur gewisseld. Espanyol verloor voor eigen publiek van Villarreal: 1-2. De van Barcelona gehuurde Argentijn Riquelme benutte in blessuretijd een strafschop voor de bezoekers. Bobson stond bij de Catalanen in de basis. Jordi Cruijff viel halverwege de tweede helft in.