MILAAN - Ajax heeft een beetje meegedaan in de tweede ronde van de Italiaanse voetbalcompetitie. Cristian Chivu behoorde bij zijn debuut voor AS Roma tegen het arme Brescia (5-0) tot de doelpuntenmakers. Andy van der Meyde onderscheidde zich bij Inter. Hij gaf de voorzet waaruit Materazzi via het hoofd van Siena's Braziliaanse verdediger Leandro Cufrè raakkopte. Het bleef de enige treffer.

Roma en Inter voegden zich bij Lazio bovenaan de ranglijst, allen met zes uit twee. AC Milan heeft ook nog geen averij opgelopen. De tegenstander van Ajax dinsdag in de Champions League behaalde een moeizame zege (2-1) op Bologna. Filippo Inzaghi maakte vier minuten voor het einde de bevrijdende tweede treffer.

Juventus boekte zondagavond eveneens de tweede zege, uit bij Chievo. Het werd 2-1 in Turijns voordeel. De Franse international Trezeguet werd vlak na rust matchwinner. Edgar Davids wachtte bijna minuten op de bank. Toen mocht hij het veld in voor Camoranesi.

De meegereisde Juve-fans begroetten de middenvelder van Oranje met applaus. Tien minuten later werd Davids naar de kant gedragen wegens een knieblessure. Die deed hij zichzelf aan met een pittige overtreding. Deze leverde geel op, maar geen blijvend letsel. Davids kon doorspelen.

Van der Meyde, die een kwartier voor tijd werd afgelost door Emre, was met doelman Toldo de opvallendste Milanees. Inter speelde, zonder de geblesseerde spits Vieri, degelijk en goed georganiseerd. De creatieve ingevingen om de defensie van Siena te splijten, ontbraken evenwel. De Toscaanse debutant in de Serie A was in de laatste minuut zelfs dicht bij de gelijkmaker. Delli Carri kopte tegen de lat.

Roma stond al na ruim een kwartier met 2-0 voor. Montella opende de score. Chivu knalde even later een vrije trap fraai binnen. Uitblinker Francesco Totti besliste het duel voor rust definitief. In de tweede helft scoorde hij opnieuw, met een sublieme lob. De Noorse aanwinst John Carew kreeg het laatste woord. Hij benutte vlak voor tijd een strafschop.

Sampdoria

Sampdoria is terug in de Serie A, nu ook voor eigen publiek. Maar het feestje over die terugkeer werd in Genua bedorven. Lazio was de boosdoener. De Romeinen wonnen in het Stadio Luigi Ferraris met 2-1. Simone Inzaghi opende de score voor Lazio na acht minuten met een bezienswaardige volley. Christiano Doni verzuimde even later gelijk te maken. Hij schoot een strafschop veel te zacht in.

Na ruim een uur maakte Demetrio Albertini er 0-2 van. Hij faalde niet op de penaltystip. Fabio Bazzani gaf 'Samp', dat twee weken geleden uit bij Reggina debuteerde met een gelijkspel, een kwartier voor tijd met een rake kopbal nog enige hoop. Te weinig om Jaap Stam en de zijnen ernstig te verontrusten.