SYDNEY - De Nederlandse hockeydames zijn derde geworden in de Champions Trophy. In de strijd om het brons versloeg Oranje aartsrivaal Duitsland met 5-2.

De eindstand was al bij rust bereikt. Voor Nederland opende Ellen Hoog na 9 minuten de score.

Door twee doelpunten van Marilyn Agliotti en een benutte strafbal van Maartje Paumen liep Nederland uit naar 4-0.

Toen pas kon Duitsland iets terug doen, via Eileen Hoffmann. Met haar tweede doelpunt van de wedstrijd maakte Paumen er vervolgens 5-1 van. Op slag van rust zette de Duitse Natascha Keller de eindstand op het scorebord.

Gastland Australië speelt later op de dag in de finale van het toernooi tegen titelverdediger Argentinië.

Argentinië

De Argentijnse hockeysters hebben voor de tweede keer op rij de Champions Trophy gewonnen. De titelverdediger versloeg zondag in de finale gastland Australië na strafballen.

In de reguliere speeltijd en verlenging waren beide teams niet tot scoren gekomen (0-0).

In de noodzakelijke strafballenreeks misten Nicole Arrold en Fiona Boyce namens Australië, bij Argentinië kwam alleen Claudia Burkart niet tot scoren. Luciana Aymar, de vedette van de Zuid-Amerikaanse ploeg, benutte de beslissende strafbal (4-3).

Australië

Australië had de finale bereikt door zaterdag in de laatste groepswedstrijd olympisch kampioen Nederland te verslaan. Oranje pakte zondag wel het brons in Sydney door in de 'kleine finale' met 5-2 van Duitsland te winnen.

Voor Australië betekende de nederlaag in de finale dat het volgend jaar niet mag deelnemen aan de Champions Trophy in Engeland.

Champions Challenge

Op basis van de prestatie bij de Olympische Spelen vorig jaar - waar de 'Hockeyroos' als vijfde eindigden - degradeert de nummer twee van de Champions Trophy naar de Champions Challenge, de B-divisie.

De Engelse hockeysters eindigden bij het zeslandentoernooi in Sydney op de laatste plek en zouden daardoor eigenlijk degraderen, maar zij zijn als gastland al zeker van deelname volgend jaar.