SWANSEA - FC Twente heeft zaterdag in aanloop naar het nieuwe voetbalseizoen een vriendschappelijke wedstrijd tegen Swansea City verloren. In Wales won de thuisclub, die uitkomt in de op een na hoogste divisie in Engeland, met 3-1.

Bij rust was de stand nog 0-0. Gorka Pintado bracht Swansea aan de leiding. Nikita Rukavytsya maakte gelijk. Casey Thomas en Pintado bezorgen Swansea met twee doelpunten alsnog de zege.

Huurling Miroslav Stoch deed vanaf het begin mee bij Twente. Nieuwelingen Bernard Parker en Bryan Ruiz, spelers die Twente afgelopen week contracteerde, ontbraken nog. De Irakees Nashat Akram mocht de tweede helft meespelen.

Bij Swansea verdedigde de Nederlander Dorus de Vries een groot gedeelte van het duel het doel. Ferry Bodde deed niet mee. Hij is geblesseerd. Ruim 7000 toeschouwers bezochten het duel.

FC Twente vervolgt de oefencampagna dinsdag met een wedstrijd tegen het Portugese Sporting Braga.

Afgelast

De oefenwedstrijd van NEC tegen het Belgische Germinal Beerschot is zaterdag afgelast wegens ongeregeldheden. Dat meldt NEC op de clubsite. Het duel zou om 19.00 uur beginnen in Groesbeek.

Kort voor de geplande oefenwedstrijd braken rellen uit. Daarbij raakten drie supporters van NEC en twee stewards gewond, zo meldde een woordvoerder van NEC. Ook is geprobeerd de spelers van NEC aan te vallen.

Volgens de woordvoerder begon de onrust toen een groep van zo'n zeventig tot tachtig supporters van Germinal onderling ruzie kreeg en met elkaar op de vuist ging. ''Daarbij namen ze alles mee wat er bij hen in de buurt kwam. Ook NEC-supporters die stonden te kijken werden geraakt.''