ZUTPHEN - PSV heeft een hectisch oefenduel tegen het Turkse Sivasspor zaterdag met 3-0 gewonnen. De wedstrijd duurde zo'n twintig minuten korter dan gepland, omdat scheidsrechter Kevin Blom de wedstrijd in de eerste helft staakte.

Blom gaf in de 26e minuut eerst Mbemba van Sivasspor rood. Eén minuut later stuurde de scheidsrechter ook ploeggenoot Dagasan weg, tot onvrede en woede van de Turken.

Blom besloot de wedstrijd te staken en maakte de eerste helft niet meer af. PSV leidde op dat moment al met 1-0. Balazs Dzsudzsak scoorde na achttien minuten.

Tegen het negental van Sivasspor vergrootte PSV in de tweede helft, die wel werd afgemaakt, de voorsprong. Nordin Amrabat en Danny Koevermans bepaalden de eindstand op 3-0.

PSV startte in een sterke opstelling, met onder anderen Ibrahim Afellay en Orlando Engelaar.

Feyenoord

Feyenoord heeft in Portugal het vriendschappelijke treffen met Sporting Portugal gewonnen. De Rotterdammers wonnen met 1-2, nadat het met een 0-1 achterstand ging rusten.

Na de rust maakte de van een blessure herstelde De Guzman al snel de gelijkmaker. Dat deed hij na een geweldige actie van teamgenoot Wijnaldum die later in de wedstrijd uitviel met een kuitblessure.

Makaay zette de eindstand op het bord. De routinier deed dat in de rebound, nadat zijn eerste inzet gesmoord was. Uitblinker bij Feyenoord was keeper Darley. De jeugdige Braziliaan stond menig aanval van de Portugezen in de weg.