AMSTERDAM – Andwele Slory heeft het vrijdag verbruid bij trainer Mario Been. Op het trainingskamp in Portugal verkocht de buitenspeler van Feyenoord ploeggenoot Karim El Ahmadi een klap en schold hij hem uit.

"Dit is onacceptabel", aldus Been op de website van Feyenoord. "Ik heb Slory een boete gegeven en ik zal met beide spelers om de tafel gaan zitten om het hierover te hebben. Sommige jongens raken blijkbaar in de war als ze geen hesje aan hebben, terwijl dat voor mij nog echt helemaal niets betekent. Er is een hoop concurrentie tussen de jongens onderling en soms zegt de een wat tegen de ander dat niet goed valt. Maar spelers moeten te allen tijde met de handen van elkaar afblijven."

Excuses

Slory bood El Ahmadi kort na afloop van de training zijn excuses aan en na een goed gesprek werden deze geaccepteerd door de middenvelder.

"Vanaf het begin heb ik erop gehamerd dat alle spelers hun ego'tje opzij moeten zetten en meer van elkaar moeten accepteren", aldus Been. "Dat heb ik bij het slot van de training op het veld ook nog eens aangehaald. Slory heeft een waarschuwing gehad en als we met elkaar om de tafel hebben gezeten is het voor mij klaar. Voor het groepsproces kan dit incident desondanks een goede les zijn. Dit voorval kwam voort uit een discussie die puur voetbalinhoudelijk was. Dat is alleen maar goed, maar dan moeten mensen wel dingen kunnen aannemen en accepteren van elkaar."

Blessures

Tim de Cler moest de groepstraining voortijdig verlaten, wegens een opspelende hamstring. De verdediger had juist donderdag de groepstraining hervat, omdat hij geen klachten meer had. Doelman Kostas Lamprou, die donderdagavond aankwam bij het spelershotel, trainde vrijdag voor het eerst mee. Jon Dahl Tomasson en Erwin Mulder ontbraken op het trainingsveld wegens blessures.