NYON - FC Twente moet het in de derde voorronde van de Champions League opnemen tegen Sporting Lissabon.

De club uit Enschede begint op 28 of 29 juli met een uitwedstrijd. De return staat voor 4 of 5 augustus op het programma.

De winnaar van de dubbele ontmoeting strijdt in de vierde voorronde voor een ticket voor het hoofdtoernooi van de lucratieve competitie, waaraan namens Nederland landskampioen AZ mag deelnemen.

Voorkeur

Beide clubs hebben inmiddels de voorkeur uitgesproken om het eerste duel op woensdag 29 juli te laten spelen en de return dinsdag 4 augustus. ''Deze speeldata zijn voor 90 procent zeker'', zei Jan van Halst, manager commerciële zaken van FC Twente.

''Na de loting zullen veel supporters een reis naar de uitwedstrijd willen boeken. We wilden deze supporters graag zo snel mogelijk duidelijkheid geven en daarom hebben we met Sporting direct de voorkeursdata besproken."

"Momenteel worden met andere partijen deze voorkeuren doorgenomen.'' Uiterlijk dinsdag voor 12.00 uur moeten Twente en Sporting de speeldata aan de UEFA doorgeven.

Europa League

De Europese voetbalunie UEFA verrichtte vrijdagmiddag de loting voor de derde voorronde van de Champions League. FC Twente ontliep Sjachtar Donetsk, Anderlecht, Panathinaikos en Celtic.

PSV begint dit seizoen het Europese avontuur met een thuiswedstrijd tegen het Bulgaarse Cherno More of Iskra-Stali uit Moldavië.

De club uit Eindhoven werd gekoppeld aan de winnaar van de dubbele ontmoeting tussen die twee ploegen. Cherno More won donderdag de thuiswedstrijd tegen Iskra Stali (1-0). De return is volgende week donderdag.

PSV ontvangt Cherno More of Iskra-Stali op donderdag 30 juli in het Philips Stadion. De return volgt een week later op 6 augustus. De Europa League, de opvolger van de UEFA Cup, telt vier voorronden. Daarna begint het hoofdtoernooi.

NAC Breda

NAC kan alvast rekening houden met twee wedstrijden in de derde voorronde van de Europa League tegen Juvenes/Dogana uit San Marino of Polonia Warschau.

De club uit Breda stuit zeer waarschijnlijk op de winnaar van de dubbele ontmoeting tussen die twee clubs. NAC moet komende donderdag nog wel een ruime voorsprong op het Armeense Gandzasar verdedigen. De Brabanders wonnen donderdag voor eigen publiek met 6-0.

Polonia Warschau bleef donderdag in San Marino Juvenes/Dogana nipt de baas (1-0). De Polen spelen donderdag thuis. De Europa League, de opvolger van de UEFA Cup, telt vier voorronden. Daarna begint het hoofdtoernooi.

Maaskant

Trainer Robert Maaskant van NAC gaat ervan uit dat Polonia Warschau de tegenstander wordt.

''Het is in elk geval een tegenstander waar we vooraf wat meer van te weten kunnen komen. We zijn nu al druk aan het regelen dat iemand van onze technische staf volgende week aanwezig is bij de wedstrijd Polonia tegen Juvenes/Dogana, aldus Maaskant op de website van NAC.

''De Poolse competitie is vrij sterk en ik begrijp dat deze ploeg flink aan de weg timmert de laatste jaren. Desondanks denk ik dat we zeker niet kansloos zijn.

''Polonia Warschau zegt mij vrij weinig'', zegt linkerverdediger Robbert Schilder. Die ploeg niet en het Poolse voetbal evenmin. Ik denk wel dat het van een andere orde zal zijn dan Gandzasar Kapan, maar het lijkt me toch dat we een kans hebben om de volgende ronde te bereiken.