ROME - Cristian Chivu was zondagmiddag trefzeker in zijn eerste duel in de Serie A. De Roemeen zette AS Roma in al in de zestiende minuut op 2-0 tegen Brescia door op schitterende wijze te scoren uit een vrije trap. De bezoekers waren geen partij voor Roma. De elf van coach Fabio Capello gingen met een 5-0 zege van het veld.

Brescia kwam er in de eerste helft geen moment aan te pas. Vincenzo Montella tekende al in de elfde minuut voor de 1-0 en na de treffer van Chivu kreeg Francesco Totti het zijn heupen. De aanvoerder van de Romeinen besliste al in de 23ste minuut de wedstrijd door de 3-0 voor zijn rekening te nemen en dertien minuten na de rust was hij ook de speler die voor het hoogtepunt van de middag zorgde. Na een aanval door het midden dreigde de international op de rand van het strafschopgebied met een hard schot, maar vervolgens passeerde hij doelman Luca Castellazzi met een achteloos ogende lob.

Publiekswissel

Totti kreeg acht minuten voortijd een publiekswissel. John Carew, die in de zeventigste minuut in de ploeg was gekomen voor Vincenzo Montella, bepaalde een minuut voor tijd met een strafschop de eindstand. Door de overwinning neemt Roma voorlopig de koppositie in de Serie A over van Lazio Roma.

Internazionale won zondag ook, maar met minder overtuiging dan de Romeinse ploeg. De Milanezen, derde op de ranglijst, zegevierden op bezoek bij Siena met 0-1. Verdediger Marco Materazzi maakte al in de dertigste minuut de goal die later de winnende bleek.

Uitslagen Serie A zondag

Empoli - Reggina 1-1
Lecce - Ancona 3-1
Modena - Udinese 0-1
Parma - Perugia 3-0
AS Roma - Brescia 5-0
Siena - Internazionale 0-1