BARCELONA  - Barcelona wil de selectie graag versterken met Zlatan Ibrahimovic. De houder van de Champions League heeft 42 miljoen euro over voor de spits van Internazionale.

Zlatan moet nog met de overgang instemmen. De Wit-Russische middenvelder Aleksandr Hleb wordt voor een seizoen aan Inter uitgeleend.

De clubs bereikten donderdagavond een akkoord tijdens een etentje van de voorzitters, melden Spaanse media vrijdag. Inter-voorzitter Massimo Moratti liet weten dat het diner aanvankelijk was bedoeld om de komst van Hleb en de transfer van oud-Ajacied Maxwell naar Barcelona af te ronden. Barcelona betaalt 4,5 miljoen euro voor de Braziliaanse linksback.

Eto'o

Eto'o sloeg eerder deze zomer nog een lucratief aanbod van Manchester City af. De spits uit Kameroen, die ook een nieuw tweejarig contract kon tekenen bij Barcelona, opperde nog een seizoen te blijven, waarna hij transfervrij uit Camp Nou kan vertrekken.

Hij mocht vervolgens langer op vakantie blijven, terwijl de Catalanen naar een vervanger zochten. David Villa van Valencia werd genoemd, maar Barcelona zou de vraagprijs van vijftig miljoen euro te veel van het goede hebben gevonden. Ook Diego Forlan van Atletico Madrid zou op het Catalaanse wensenlijstje staan.

Barcelona-coach Pep Guardiola was niet altijd gecharmeerd van Eto'o. Hij liet zich eens ontvallen dat de drievoudig Afrikaans voetballer van het jaar niet in de toekomstplannen van de club zou passen, maar de spits overtuigde zijn trainer door afgelopen seizoen 34 keer te scoren in vijftig duels.

Champions League

Zo scoorde Eto'o de winnende treffer in de finale van de Champions League tegen Manchester United. Barcelona werd daarmee de vijfde club in de geschiedenis die naast de landstitel en de nationale beker beslag legde op de grootste Europese clubprijs.

Eto'o speelt nu vijf seizoenen bij Barcelona en won in die tijd drie landstitels, twee Europese bekers en een keer de Copa del Rey.

De 27-jarige Ibrahimovic, die afgelopen seizoen met 25 goals topscorer werd van de Serie A, leidde Inter de afgelopen jaren naar drie titels op rij in Italië. De voormalige spits van Ajax scoorde 21 keer in 58 interlands voor Zweden.

Hleb

Hleb speelde afgelopen seizoen een bescheiden rol bij de successen van Barcelona. Voornamelijk als invaller kwam hij tot 34 optredens in de hoofdmacht, nadat hij vorig seizoen overkwam van Arsenal.