AMSTERDAM - Twee doelpunten van Ronaldo hebben zijn club Corinthians aan een overwinning geholpen in de Braziliaanse competitie. In een doelpuntrijk duel tegen Sport trok de ploeg van de oud-PSV'er aan het langste eind: 4-3.

Corinthians kwam na twaalf minuten op achterstand door een doelpunt van Sport-spits Fabiano, die hard binnenkopte.

Een kwartier later tekende de 32-jarige Ronaldo voor de gelijkmaker nadat verdediger Andre Santos enkele tegenstanders zijn hielen liet zien en de bal op het hoofd van de spits legde.

Tien minuten voor rust boog Ronaldo de achterstand om in een voorsprong, opnieuw met een kopbal na een voorzet van een verdediger, Diogo.

Beslissing

Vier minuten na de thee leek de wedstrijd beslist toen middenvelder Cristian de 3-1 aantekende. Een kwartier later lag echter de aansluitingstreffer van Sport-middenvelder Vandinho in het net, vier minuten daarna stond het zelfs weer gelijk door opnieuw een goal van Vandinho.

Met nog tien minuten te spelen besliste Moradei de wedstrijd. De verdediger stak met de bal het middenveld over en verschalkte de Sport-doelman met een hard schot in de rechterbovenhoek.

Corinthians

Corinthians staat na elf wedstrijden zesde in de Braziliaanse competitie, met zeventien punten. Koploper Atletico Mineiro versloeg landskampioen Sao Paulo met 2-0 en behoudt met 24 punten de eerste plaats.