NIJMEGEN - NEC heeft zondag de tweede achtereenvolgende competitiezege behaald. De Nijmegenaren, die het seizoen waren begonnen met nederlagen tegen Feyenoord en Roda JC, gaven de 1-0 bij FC Utrecht een goed vervolg in de thuiswedstrijd tegen FC Twente, 2-1. John scoorde in de eerste helft voor de bezoekers, in de eerste vijf minuten van de tweede helft zorgden De Freitas en De Nooijer voor de Nijmeegse doelpunten.

Al binnen het half uur stonden beide ploegen in de Goffert met tien man. Scheidsrechter Temmink stuurde eerst NEC'er Govedarica van het veld wegens het neerhalen van een doorgebroken speler, even later zag N'Kufo (FC Twente) rood na natrappen. De Nijmeegse doelman Gentenaar stopte in de 24e minuut een strafschop van Polak.

NAC gelijk in streekderby tegen Willem II

De Brabantse streekderby tussen NAC en Willem II is zondag in een gelijkspel geëindigd, 1-1. De Bredase UEFA-bekerdeelnemer stond tot de 89e minuut met 0-1 achter. Landzaat maakte in de 7e minuut 1-0 voor de Tilburgers.

Invaller Seedorf bezorgde NAC alsnog een verdiend gelijkspel, -1. In een bij vlagen te grimmige derby kregen Mariana en Victoria (Willem II) en de NAC- spelers Féhèr en Boussaboun geel. Arbiter Bossen werd na 24 minuten vervangen door 4e official Van Sichem.