ENSCHEDE - FC Twente heeft definitief een akkoord bereikt met Bernard Parker. De 23-jarige aanvaller, international van Zuid-Afrika, heeft voor vier jaar getekend.

Hij was eigendom van Thanda Royal Zulu uit zijn geboorteland.

Parker, recentelijk actief in het toernooi om de Confederations Cup, speelde het laatste half jaar op uitleenbasis voor Rode Ster Belgrado. Voor de Servische club speelde hij zestien duels, waarin hij zes keer scoorde.

FC Twente presenteerde daarmee zijn tweede aanwinst binnen enkele uren. Eerder werd bekend dat ook Bryan Ruiz naar Enschede komt. De 23-jarige aanvaller uit Costa Rica tekent eveneens een contract voor vier seizoenen.

Gent

Ruiz stond sinds 2006 onder contract bij AA Gent. Hij had in België nog een verbintenis tot medio 2011. Hij scoorde in 72 wedstrijden voor Gent 21 keer. Voor zijn komst naar Gent was hij in eigen land actief voor LD Alajuelense.

FC Twente heeft nu vijf spelers gekocht. Eerder kwamen Irakees international Nashat Akram, Nicky Kuiper (Vitesse) en Luuk de Jong (De Graafschap).

Elia

Vertrokken zijn Eljero Elia (HSV) en Edson Braafheid (Bayern München). Waarschijnlijk stapt Marko Arnautovic binnen afzienbare tijd over naar Inter.

FC Twente maakte ook bekend nog twee spelers op huurbasis te hebben binnengehaald. Het zijn de aanvallers Ransford Osei (19) en Miroslav Stoch (19).

De eerste, Ghanees, komt van Maccabi Haifa. De Slowaak Stoch is eigendom van Chelsea. Hij kwam het afgelopen seizoen vier keer uit voor de hoofdmacht van zijn club. Hij is ook viervoudig international.