AMSTERDAM - Mark Cavendish blijft winnen in de Tour de France. Dinsdag schreef hij zijn vierde zege in de ronde van 2009 op zijn conto.

Achter de rappe Brit legde Tyler Farrar en Yauheni Hutarovich beslag op de overige podiumplaatsen. In de strijd om de groene trui deed Cavendish nog betere zaken.

Freire

Hij neemt de groene trui van Thor Hushovd over, die als vijfde over de streep kwam. Raborenner Oscar Freire werd vierde.

De aankomst in Saint-Fargeau leende zich niet voor een klassieke sprint. De laatste meters naar de streep toe liepen licht omhoog wat de eindspurt aanzienlijk lastiger maakte.

Vansummeren

De koers werd vorm gegeven door het duo Johan Vansummeren en Marcin Sapa. De Belg en de Pool begonnen na 28 kilometer aan hun lange ontsnapping die tot in de slotfase standhield.

In tegenstelling tot de etappe van dinsdag wachtte het achtervolgende pak dit keer niet tot de laatste meters om de koplopers terug te halen.

Op ruim vijf kilometer voor de streep kon het peloton zich al gaan opmaken voor de eindsprint in de verder rustig verlopen etappe.

Valpartijen

Alleen in de eerste kilometers van de rit waren er enkele hectische momenten in het peloton. Meerdere renners gingen daarbij onderuit, waaronder gele trui-drager Rinaldo Nocentini.

Lees alles over de Tour op onze special