VATAN - Het klassement van de tiende etappe in de Ronde van Frankrijk is woensdag aangepast, zo liet de organisatie van de Tour weten.

Een aantal renners, onder wie klassementsrenners als Levi Leipheimer en Denis Mentsjov, liep in de slotkilometer een achterstand op van vijftien seconden. Die is tenietgedaan.

Volgens de organisatie gaf een bestudering van tv-beelden en de gemeten verschillen daar aanleiding toe.

Valpartij

Een valpartij binnen de laatste 3 kilometer had gezorgd voor de tijdsverschillen. De eerste 158 renners in de uitslag hebben dezelfde tijd gekregen als ritwinnaar Mark Cavendish.

Voor de Amerikaan Leipheimer had deze correctie tot gevolg dat hij weer naar de vierde plaats steeg, de Brit Bradley Wiggins, die ook op achterstand was gearriveerd, steeg naar plaats vijf.

Elfde etappe

Het peloton in de Ronde van Frankrijk is woensdag kort voor 13.00 uur vertrokken in de elfde etappe van de Ronde van Frankrijk.

De vlakke rit gaat van Vatan naar Saint-Fargeau, over 192 kilometer. Er zijn twee klimmetjes van de vierde categorie, op voorhand is het weer een ideale kans voor de sprinters.

Het is echter de vraag of de ploegen in de jacht op eventuele vluchters nog willen meewerken met Team Columbia, de ploeg van de ongenaakbare Mark Cavendish.

De Britse wielrenner is tot dusver niet te kloppen door de concurrentie.

Vatan

De start- en finishplaats van woensdag zijn nieuw in de Tour. Vatan maakt deel uit van een vereniging van Franse gemeenten met een rare naam: Het betekent letterlijk: ga weg.

Er wonen niet meer dan 2000 mensen. In Saint-Fargeau wonen er nog minder (1800), het dorpje staat wel bekend om zijn middeleeuwse kasteel.

Lees alles over de Tour op onze special