LAGUNA SECA - De Australische motorcoureur Casey Stoner weet eindelijk waar zijn gezondsheidsklachten van de afgelopen weken vandaan komen. De wereldkampioen van 2007 heeft bloedarmoede, zo wees een onderzoek in het ziekenhuis uit.

Stoner heeft al weken last van vermoeidheid en duizelingen. Na de TT van Assen, bijna drie weken geleden, viel de Australiër bijna flauw.

Een week eerder stortte hij na de Grote Prijs van Catalonië ook al in. De coureur van Ducati wordt inmiddels behandeld aan zijn bloedarmoede.

''Ik voel me nog steeds niet 100 procent, maar het grootste probleem is momenteel dat mijn ribben erg pijn doen'', aldus Stoner dinsdag.

Val

De Australische motorcoureur kwam vorige week in de kwalificatie voor de Grote Prijs van de Verenigde Staten hard ten val en bezeerde daarbij zijn ribben.

''Het zal komend weekeinde in Duitsland waarschijnlijk weer een zware race worden, ik ga mijn uiterste best doen om de achterstand in het WK te verkleinen'', zei Stoner. WK-leider Valentino Rossi heeft zestien punten meer dan zijn Australische rivaal.