SYDNEY - De Nederlandse hockeysters hebben dinsdag bij de Champions Trophy in Sydney hun tweede overwinning behaald. De olympisch kampioen versloeg Duitsland met 1-0. Eerder won Oranje van China en speelde het gelijk tegen Engeland.

Het kostte de ploeg van bondscoach Herman Kruis opnieuw de nodige moeite om te scoren. Nederland kreeg veel kansen. De vierde strafcorner was in de 49e minuut raak.

Aanvoerster Janneke Schopman tikte de schuiver van Maartje Paumen in het Duitse doel.

Strafcorners

In totaal kreeg Nederland zes strafcorners, maar de Duitse doelvrouw redde vijf keer op de inzet van Paumen.

Ook bij andere kansen van onder anderen Claire Verhage, Kim Lammers en Ellen Hoog stond ze op de juiste plaats of de bal ging net naast.

Verbetering aanvallers

Bondscoach Kruis hoopt op verbetering bij zijn aanvallers. ''Zij moeten zorgen dat ze op de juiste plaats komen te staan. Door trainen en oefenen moeten we dat zien te verbeteren."

"In de eerste wedstrijd was het een technische wedstrijd. We speelden te veel op onze eigen helft, maar na de rust speelden we meer naar voren.''

Vriendschappelijk

In de voorbereiding op de Champions Trophy hockeyde Oranje twee keer vriendschappelijk tegen Duitsland. Beide duels eindigden in een gelijkspel.

De vrouwen spelen donderdag tegen titelverdediger Argentinië, dat twee wedstrijden won.